Home arrow Contact arrow Snel antwoord op je vragen

Snel antwoord op je vragen

Wat is een infant?

Een infant is een kind tussen de 0 en 6 jaar.

Hoe zit het met mijn privacy naar de gemeente of zorgverzekeraar?

Voor het aanvragen van een beschikking bij de gemeente (als je jonger bent dan 18 jaar) en om na afloop van je behandeling een rekening te kunnen sturen naar de gemeente (als je jonger bent dan 18 jaar) of naar de zorgverzekeraar (als je ouder bent dan 18 jaar) moeten we een aantal gegevens over je vermelden: je naam, adres en geboortedatum, je burgerservicenummer en de code die hoort bij je diagnose. Ben je 12 jaar of ouder en wil je niet dat de diagnosecode op de rekening wordt vermeld, zeg het dan tegen je behandelaar. Je moet dan een formulier invullen, deze samen met je behandelaar ondertekenen en naar de gemeente of zorgverzekeraar opsturen. Je gemeente of zorgverzekeraar kan je hierover meer informatie geven. Meer hierover kun je lezen in de Regeling Jeugdwet.

Waarom moet ik het eigen risico betalen als alleen een intakegesprek heb gehad?

Wanneer na het intakegesprek (directe tijd binnen de DBC) blijkt dat GGZ Drenthe je niet de benodigde behandeling kan bieden, wordt je DBC gesloten. De gemaakte kosten worden in rekening gebracht bij je zorgverzekeraar. Zo kan het zijn dat je via jouw zorgverzekering een rekening van GGZ Drenthe ontvangt voor het eigen risico nog voordat er daadwerkelijk gestart is met een behandeling.

Hoe kan ik een afspraak verzetten?

Je behandeling heeft het beste resultaat als je naar alle afspraken komt. Bovendien willen wij onze tijd graag goed benutten. Mocht je toch genoodzaakt zijn een afspraak te verzetten, laat dit dan tijdig (uiterlijk 48 uur van tevoren) weten, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Om te voorkomen dat je een afspraak vergeet, biedt GGZ Drenthe aan patiënten vanaf 18 jaar de service van een afspraakherinnering per e-mail of sms.

Hoe lang duurt een behandeling?

De lengte van een behandeling is afhankelijk van wat er aan de hand is en hoe ingewikkeld de problemen zijn én hoe het kind/de jongere op de behandeling reageert. Soms zijn een paar gesprekken voldoende. Vaak zijn meerdere afspraken nodig.