Home arrow Kinderen en jongeren arrow Ervaringen jongeren

Ervaringen van jongeren

Jongeren vertellen over hoe ze het vonden gaan bij GGZ Drenthe Kinder- en Jeugdpsychiatrie:

Chantal ( 13) - ptss

Chantal zit niet lekker in haar vel. Ze wordt al gepest sinds de basisschool. Ook thuis lopen de ruzies steeds hoger op. Ze zit veel op haar kamer en is dan bezig met sociale media. Maar op een dag gaat dat flink mis. 

Lynn (17) - angst

Lynn speelt competitie volleybal en gaat naar de havo. De afgelopen jaren ging het niet zo goed met haar. In allerlei situaties voelde ze zich plotseling heel angstig.

Rick (19) - autisme

"Ik heb een vorm van autisme. Daarom heb ik moeite om mensen te begrijpen. Gesprekken kunnen voor mij soms heel verwarrend zijn."

Miranda (22) - depressie

Miranda deed naar de buitenwereld alsof er niets aan de hand was. Maar thuis stortte ze altijd in. Ze was heel moe en huilde veel. Haar ouders wisten zich geen raad meer met haar. Ze was veel op haar kamer en trok zich terug.

Suzan (23) - persoonlijkheidsproblemen

"Het ene moment denk ik dat alles goed komt en het volgende moment stort mijn wereld in. Ik voel zoveel woede, spanning en pijn. Ik ben zo boos!"

Fatima- zelfmoordgedachten

"In het ziekenhuis vroegen ze me waarom ik het gedaan had, maar ik kon er niet over praten. Ik schaamde me enorm."

Hilde (19) - psychose

Hilde is heel moe en heeft na schooltijd geen zin om nog iets te doen. Concentreren lukt haar niet. Haar ogenschijnlijk vage klachten hebben een serieuze oorzaak.